19/8/11

Στον Αστακό 5.000 € το κεφάλι


Συνελήφθησαν  στην παραλία Μαραθία του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Αστακού, μπουλούκι με παράνομους μετανάστες υπήκοοι Αφγανιστάν.
Ξημερώματα στην παραλία Μαραθία του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας εντοπίστηκαν συνολικά 36 μετανάστες αφγανικής υπηκοότητας από τα οποίους συνελήφθησαν 25, καθώς από τον έλεγχο των εγγράφων τους διαπιστώθηκε η μη νόμιμη είσοδος και παραμονή στη χώρα μας.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι 36 αλλοδαποί αφού πλήρωσαν 5000 ευρώ ο καθένας, μεταφέρθηκαν στο σημείο με δυο οχήματα από την Αθήνα, οι οδηγοί των οποίων αναζητούνται, προκείμενου επιβιβαστούν σε πλωτό μέσο με προορισμό την Ιταλία.
Οι τοπικές Λιμενικές Αρχές, ενεργώντας άμεσα εντόπισαν αγκυροβολημένο σε διπλανό όρμο το σκάφος στο οποίο θα επιβιβάζονταν οι 36 αλλοδαποί και συνέλαβαν έναν αλλοδαπό υπήκοο Τουρκίας ηλικίας 40 ετών ο οποίος ήταν κυβερνήτης. Παράλληλα μέσα στο σκάφος εντοπίστηκαν άλλοι 6 παράνομοι μετανάστες κουρδικής καταγωγής.
Οι 31 συνολικά συλληφθέντες, παράνομοι αλλοδαποί, κρατούνται προκειμένου να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απέλαση τους.