16/9/11

Ο Γεωργιανός δουλέμπορος εμβόλισε περιπολικό

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή δικυκλιστών αστυνομικών ομάδας «ΔΙ.ΑΣ», φυγόποινος αλλοδαπός, ηλικίας 43 ετών, μετά από καταδίωξη σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, χθες (16-09-2011) μεσημέρι, ο 43χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για μεταφορά -προώθηση λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης άνω των 27 ετών, εντοπίστηκε να κινείται με ΙΧ αυτοκίνητο, στην οδό Μοναστηρίου.
Παρά τη χρήση φωτεινών και ηχητικών προειδοποιητικών αστυνομικών σημάτων για τη στάση του οχήματος, ο φυγόποινος οδηγός, ανέπτυξε ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη και διαφύγει.
Ακολούθησε καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας, ο 43χρονος διωκόμενος παραβίασε κατ΄επανάληψη μονοδρόμους και ερυθρούς σηματοδότες, προσέκρουσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, κινήθηκε απειλητικά εναντίον αστυνομικών που τον καταδίωκαν, τραυματίζοντας ελαφρά έναν από αυτούς και εμβόλισε περιπολικό προκαλώντας του εκτεταμένες υλικές ζημιές.
Τελικά, στην περιοχή της Νικόπολης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποίησουν το καταδιωκόμενο όχημα και να συλλάβουν τον 43χρονο οδηγό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης.
Σε βάρος του καταδιωκόμενου αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για «Αντίσταση», «Απείθεια», «Πλαστογραφία», «Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς», «Επικίνδυνες σωματικές βλάβες», επικίνδυνες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και άλλα αδικήματα.