30/9/11

Μπουλούκια κατεβαίνουν οι λαθρομετανάστες


Συνελήφθησαν χθες  το απόγευμα, στο 407ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών Πιερίας, ένας 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Συρίας και μία 43χρονη ημεδαπή, οι οποίοι προωθούσαν στην ενδοχώρα δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες, υπήκοοι Ιράκ, Σομαλίας, Αφγανιστάν και Παλαιστίνης.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 30χρονος μεταφέροντας δεκαεπτά μη νόμιμους μετανάστες και τη στιγμή του αστυνομικού ελέγχου ο 30χρονος εγκατέλειψε το όχημα και τους κλείδωσε σε αυτό, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να επιβιβαστεί στο Ι.Χ. επιβατηγό που οδηγούσε η 43χρονη ,ως προπομπός.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι μη νόμιμοι μετανάστες εισήλθαν από αφύλακτο σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου την 27-09-2011 και παρελήφθησαν από την περιοχή της Καβάλας με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναντι άγνωστου μέχρι στιγμής τιμήματος. Επίσης συνελήφθη χθες  το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή Πηγαδίων Ξάνθης, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης , 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Τέσσερις (4) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράν και ένας (1) υπήκοος Ιράκ.
Συγκεκριμένα, στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον 31χρονο αλλοδαπό, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, με βουλγάρικες πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα του, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα.
Στη συνέχεια, τον ακολούθησαν και με τη συνδρομή των αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης κατάφεραν, στα Πηγάδια Ξάνθης, να ακινητοποιήσουν το όχημα. Ο οδηγός του, τ o εγκατέλειψε, προσπαθώντας να διαφύγει τη σύλληψη, πλην όμως δεν τα κατάφερε και συνελήφθη.
Ακολούθως, σ ε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, διαπίστωσαν ότι ο 31χρονος, προωθούσε, στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 270 Ευρώ.