16/9/11

Έκλεβαν παππάδες

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε υποθέσεις απάτης σε βάρος κληρικών, σε όλη την ελληνική επικράτεια, από τους οποίους αποσπούσαν, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους του Ταμείου Ασφάλισης Κληρικών Ελλάδας, διάφορα χρηματικά ποσά.
Συγκεκριμένα, συνελήφθη την 14-09-2011 το μεσημέρι στην Αμαλιάδα Ηλείας, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, ένας 29χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απάτη κατ’ εξακολούθηση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ σχηματίζεται ποινική δικογραφία, για τα ίδια αδικήματα, σε βάρος άλλων δεκαεπτά (17) ατόμων.
Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία ηγετικό ρόλο διαδραμάτιζε 34χρονος ημεδαπός, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους του Ταμείου Ασφάλισης Κληρικών Ελλάδας, προσέγγιζαν τηλεφωνικά τα θύματά τους και με τον ισχυρισμό της συνδρομής τους στην επίλυση συνταξιοδοτικών εκκρεμοτήτων, αποσπούσαν από τους κληρικούς διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία κατατίθεντο σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δραστών.
Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι παθόντες από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης είναι δεκαπέντε (15) κληρικοί από τους Νομούς Ηρακλείου, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αχαϊας, Αιτωλοακαρνανίας, Θεσπρωτίας, Μαγνησίας, Θεσσαλονίκης και Κυκλάδων.
Aπό τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι η λεία της εγκληματικής οργάνωσης ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 379.500 ευρώ.
Στην κατοχή του συλληφθέντα δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τρία τραπεζικά βιβλιάρια, μία κάρτα ανάληψης χρημάτων και μία απόδειξη εξόφλησης τηλεφωνικής τραπεζικής εντολής χρηματικού ποσού.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας.
H προανάκριση, που συνεχίζεται με σκοπό τον εντοπισμό και άλλων εγκληματικών πράξεων, ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.