25/11/11

Έσπειρε θύελλα

Ξαναδιαβάστε προσεκτικά τις δηλώσεις Παπουτσή και το μπάχαλο που προκάλεσαν σε σχέση με το ΣΔΟΕ και επανερχόμαστε … [Ειδικά και όσα αναφέρει στην τελευταία παράγραφο περί διαφθοράς].
«… Η νέα Οικονομική  Αστυνομία –είπε ο κ. Παπουτσής-  λειτουργεί υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα του οργανωμένου εγκλήματος. Έχει αρμοδιότητα σε εθνικό επίπεδο, παρεμβαίνει σε όλες τις πηγές πληροφοριών εντός και εκτός της χώρας.
Η Οικονομική Αστυνομία κινείται σε αυτό το πλαίσιο. Το Σώμα Δίωξης του Οικονομικού Εγκλήματος του Υπουργείου Οικονομικών και ο Οικονομικός Εισαγγελέας, όπως επίσης και ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών όταν χρειαστούν τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, θα έχουν τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας όπως την έχουν όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας και όχι από τις Υπηρεσίες της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία θα συνεχίσει την παράλληλη δράση της.
Για να πετύχει το εγχείρημα και η επιλογή της παράλληλης δίωξης του οικονομικού εγκλήματος πρέπει να υπάρχει διακριτός ρόλος του ΣΔΟΕ και του Οικονομικού Εισαγγελέα με την Οικονομική Αστυνομία και τον Εισαγγελέα του Οργανωμένου Εγκλήματος, ο οποίος εποπτεύει τη δική μας Υπηρεσία.
Αν δεν λειτουργήσει και αν δεν έχουμε διακριτούς ρόλους και παράλληλη δράση, πολύ σύντομα, σας το υπογράφω αυτό, θα ξαναζήσουμε φαινόμενα του παρελθόντος όπου η διαφθορά θα βρίσκει πρόσφορο έδαφος».