14/1/12

Έτσι σκοτώθηκε ο ληστής

Θανάσιμα τραυματίσθηκε χθες το βράδυ στην Πάχη Μεγάρων, ο 41χρονος Διονύσης Μαρόπουλος, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, οι οποίοι τον αναζητούσαν καθώς προηγουμένως είχε πυροβολήσει και πάλι κατά αστυνομικών στην ίδια περιοχή, ενώ λίγο πριν είχε διαπράξει ένοπλη ληστεία μαζί με συνεργό του σε κατάστημα στη Νέα Πέραμο.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ ο 41χρονος, με πολεμικό τυφέκιο τύπου « Kalashnikov », διέπραξε ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στη Νέα Πέραμο Αττικής, μαζί με 51χρονη ημεδαπή γυναίκα συνεργό του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Αφού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -1.500- ευρώ, διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της συνεργού του.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων που πραγματοποιούσαν αστυνομικοί στην ευρύτερη περιοχή, μετά την ενημέρωση του Κέντρου της Άμεσης Δράσης Αττικής για τη ληστεία, το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε από περιπολικό στην αερογέφυρα της Πάχης Μεγάρων.
Ο 41χρονος αντιλαμβανόμενος το περιπολικό, πυροβόλησε κατά των αστυνομικών με το « Kalashnikov », αρχικά μέσα από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ίδιος. Στη συνέχεια αφού ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και εξήλθε από αυτό πυροβόλησε και πάλι κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.
Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίσθηκε στον αστράγαλο του αριστερού του ποδιού ένας Αρχιφύλακας και ο δράστης στο αριστερό του πόδι. Στη συνέχεια ο δράστης διέφυγε πεζός, ενώ στο σημείο συνελήφθη η συνεργός του.
Όταν ο δράστης εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς που τον αναζητούσαν, σε θαμνώδη περιοχή όπου κρυβόταν πλησίον της αερογέφυρας της Πάχης, πυροβόλησε και πάλι με το Kalashnikov κατά των αστυνομικών οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Κατασχέθηκε το Kalashnikov , που χρησιμοποιούσε ο δράστης και βρέθηκε στο σημείο της δεύτερης συμπλοκής, καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό των 2.145 ευρώ που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο των δραστών μαζί με ένα κινητό τηλέφωνο, ένα σκούφο, τρία ζεύγη μάλλινα γάντια, μια σχολική τσάντα, εννέα φυσίγγια και ένα κάλυκα Kalashnikov .
Όπως προέκυψε ο 41χρονος ήταν σεσημασμένος για ληστείες, κλοπές, παράβαση του Ν. περί ναρκωτικών και είχε αποφυλακισθεί την 22-8-2011 από το Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης.
Ο αρχιφύλακας που τραυματίσθηκε διακομίσθηκε και νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο.