12/11/11

Ξεδόντιασαν οδοντίατρο στο Πολυτεχνείο

Η Οικονομική Αστυνομία του Μπάμπη Τάτση τον έπιασε χωρίς άδεια λειτουργίας

Δικογραφία σχηματίσθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος ενός οδοντιάτρου, για παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών χωρίς την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας ιατρείου, καθώς και για τη μη διατήρηση των προβλεπόμενων φορολογικών Στοιχείων και Βιβλίων.
Ειδικότερα, μετά από τηλεφωνική καταγγελία στην Ειδική Γραμμή Καταγγελιών Πολιτών (11012), διενεργήθηκε στοχευμένος αστυνομικός έλεγχος σε ιατρείο οδοντιάτρου της Αθήνας δίπλα από το Πολυτεχνείο, από κλιμάκιο του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι ο γιατρός λειτουργούσε το ιατρείο του χωρίς την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας. Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι στο χώρο του ιατρείου δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα Βιβλία και Στοιχεία που όφειλε να διατηρεί και να εκδίδει.
Ο κατηγορούμενος γιατρός οδηγήθηκε χθες το βράδυ στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Από την Οικονομική Αστυνομία θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ., όπως και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της αρμόδιας Περιφέρειας για την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας επιβολής των σχετικών προστίμων και αναλογούντων φόρων