24/11/11

Είδες η ΔΕΗ!

Σχετικά με σημερινές ανακοινώσεις Φορέων για την αστυνομική επέμβαση σύλληψης δεκαπέντε (15) ατόμων, που κατηγορούνται για τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας της Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΔΕΗ, διευκρινίζονται τα εξής:
H Ελληνική Αστυνομία λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος, του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου και των παραγγελιών της Δικαιοσύνης, με σεβασμό στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
Η σημερινή, οφειλόμενη από την αποστολή της, παρέμβαση υπαγορεύτηκε από την ανάγκη αποκατάστασης της νομιμότητας, εκδηλώθηκε στο πλαίσιο συγκεκριμένων εισαγγελικών εντολών και περιορίστηκε στα όρια που επιβάλλουν οι αρχές της αναγκαιότητας και της νομιμότητας. 
Στο μεταξύ όλα ξεκίνησαν  ύστερα από εισαγγελική παραγγελία, για τη διαπίστωση διάπραξης αδικημάτων που αφορούν τη διακοπή της διεξαγωγής υπηρεσίας στη Διεύθυνση Πληροφορικής της ΔΕΗ.
Σήμερα το πρωί (08.30 ώρα), υπάλληλοι της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, καθώς και συνεργείο τεχνικών της ΔΕΗ που είχε μεταβεί με τη συνδρομή αστυνομικών για την επανασύνδεση του ρεύματος που είχε διακοπεί, παρεμποδίστηκαν από ομάδα προσώπων, η οποία είχε καταλάβει την είσοδο και δεν τους επέτρεπε να εισέλθουν στο κτίριο.
Από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί, συνελήφθησαν δεκαπέντε (15) άτομα, για τα οποία σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας. Πρόκειται για δέκα (10) υπάλληλους της ΔΕΗ, τρεις (3) δημοσίους υπαλλήλους (ΥΠΕΧΩΔΕ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΚΑΒ), ένα (1) συνταξιούχο, καθώς και ένα (1) άνεργο.
Οι δεκαπέντε (15) συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών