23/12/11

Και οι 33 διαπραγματευτές


Ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης υποψηφίων διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας παρακολούθησαν τριάντα τρεις (33) Αξιωματικοί του Σώματος, από 8 έως 21 Δεκεμβρίου, στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Αστυνομικής Ακαδημίας.
Στόχος της εκπαίδευσης ήταν η κατάρτιση και εξάσκηση των Αξιωματικών στο χειρισμό και την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών, μέσα από την παρουσίαση - παρακολούθηση θεωρητικών και πρακτικών ζητημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, καταρτισμένοι καθηγητές και εκπαιδευτές ανέλυσαν πραγματικά περιστατικά, που αντιμετωπίστηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής δράσης, ενώ επιπλέον πραγματοποιήθηκε και πραγματική άσκηση, με τη συμμετοχή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ) και δοκιμών Υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών.
Στην χθεσινή τελετή αποφοίτησης ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κοντέλας, απένειμε τα πιστοποιητικά σπουδών στους Αξιωματικούς και σε πέντε ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας, που συμμετείχαν ως παρατηρητές.
Στην τελετή παρέστησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Χειρισμού Κρίσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Στέφανος Κοζυράκης καθώς και οι καθηγητές του σεμιναρίου.