22/12/11

Γνώριμος από την εποχή του παραδικαστικού



Ιστορική φωτογραφία από τους δικαστές Μπουρμπούλια και Καλούση στο σκάφος του επιχειρηματία που συνελήφθη χθες τα ξημερώματα από την Οικονομική Αστυνομία


Η φονική έκρηξη στα Κάτω Πατήσια στις 12-9-2000



Ο βασίλης χήτος γράφει
για το Crimes on air


Ανάμεσα στους εμπόρους καυσίμων που πιάστηκαν και οδηγούνται στα δικαστήρια από την Οικονομική Αστυνομία είναι και ένας παλιός γνώριμος των αρχών από την εποχή του παραδικαστικού κυκλώματος. 
Η πολύ γνωστή υπόθεση άπό το μακρινό παρελθόν,  αφορούσε πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα , κατάχρησης εξουσίας κ.α., που σχετίζονται με φερόμενο χρηματισμό δυο δικαστικών λειτουργών, προκειμένου να έχει ευνοϊκή κατάληξη σε ποινικές του υποθέσεις ,που χειρίζονταν οι δύο ως ανακριτές. Ο  επιχειρηματίας όμως στο εφετείο που έγινε πέρυσι στις 30 Νοεμβρίου  κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο. Οι κατηγορούμενοι δικαστικοί, σύμφωνα με την δικογραφία, έκαναν κρουαζιέρα με σκάφος που ανήκει στον επιχειρηματία, ενώ η Μπουρμπούλια, μέσω του Καλούση, φέρεται να πήρε, το 2001 ,μεγάλο χρηματικό ποσό για να μην προφυλακίσει τον έμπορο καυσίμων σε υπόθεση θανατηφόρας έκρηξης σε βενζινάδικο που του ανήκε. Η έκρηξη έγινε στις 12 Σεπτεμβρίου του 2000 στα Κάτω Πατήσια και είχαν σκοτωθεί δυο υπάλληλοι.

Με τις καταδίκες [30-11-2010] των δύο πρώην δικαστών, της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια και Ευάγγελου Καλούση, έκλεισε η δευτεροβάθμια δίκη σκέλους της μεγάλης υπόθεσης του λεγόμενου παραδικαστικού κυκλώματος που είχε ξεκινήσει ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, πέρυσι τον  Σεπτέμβριο.
Οι δικαστές, με την απόφαση τους μείωσαν σημαντικά τις πρωτόδικες ποινές που είχαν επιβληθεί στους δύο πρώην πρωτοδίκες, επιβάλλοντας στον Ευάγγελο Καλούση κάθειρξη 12 χρόνια ,από τα 20 έτη και 2 μήνες της πρωτόδικης απόφασης και στην Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια 7ετή κάθειρξη ,από την αρχική των 12 ετών. Και οι δύο πρώην ανακριτές όμως οδηγήθηκαν στην φυλακή.