13/1/12

7+1 ληστές

Στα Κ. Πατήσια, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη 33χρόνος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέπραττε διαρρήξεις, διακεκριμένες κλοπές και ένοπλες ληστείες σε οικίες.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι ο συλληφθείς αλλοδαπός ήταν αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, αποτελούμενης από οκτώ (8) τουλάχιστον άνδρες αλβανικής καταγωγής, η οποία διέπραττε διαρρήξεις, διακεκριμένες κλοπές και ένοπλες ληστείες σε οικίες.
 Οι δράστες εισέρχονταν στις οικίες και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Στις περισσότερες περιπτώσεις αφαιρούσαν τα κλειδιά των αυτοκινήτων καθώς και τα ίδια τα αυτοκίνητα των παθόντων τα οποία στην συνέχεια πωλούσαν.
Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι οι ανωτέρω δράστες έχουν διαπράξει :
  • Μία (1) ένοπλη ληστεία σε οικία στην περιοχή των Σπάτων Αττικής.
  • Δώδεκα (12) διαρρήξεις σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Ευβοίας.
  • Δύο (2) κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες εγκληματικές πράξεις, καθώς και για τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.