27/1/12

Ο Αρχιφύλακας ήταν "άπιστος"

 
Σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σε βάρος 45χρονου Αρχιφύλακα, ο οποίος υπηρετεί σε Γραφείο Ελέγχου Διαβατηρίων Υπηρεσίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, για απιστία στην Υπηρεσία.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο συγκεκριμένος αστυνομικός, ο οποίος είχε την ευθύνη υποδοχής και τακτοποίησης των δικαιολογητικών για θέματα ναυτολόγησης και αποναυτολόγησης αλλοδαπών ναυτικών δεν προέβαινε, από τριετίας και πλέον, στην επισύναψη και ακύρωση των απαιτούμενων παραβόλων στους αντίστοιχους φακέλους.
Αναλυτικότερα, από την επιτόπια αυτοψία που διενήργησε προ διημέρου κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, στους φακέλους του αρχείου της Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι ο Αρχιφύλακας δεν είχε ακυρώσει και τοποθετήσει σε τετρακόσιες τέσσερις (404) περιπτώσεις τα αντίστοιχα χρηματικά παράβολα. Όπως προκύπτει από τα αρχειακά στοιχεία, η απώλεια εσόδων του Δημοσίου ανέρχεται περίπου στις είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) ευρώ.
Ο Αρχιφύλακας τέθηκε σε κατάσταση διαθεσιμότητας με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Η δικογραφία, μετά την ολοκλήρωση των ερευνών, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γυθείου.