26/1/12

Ο σκηνοθέτης κατέγραφε τα όργια με τους ανήλικους



Σε μια ημέρα 3 μεγάλες υποθέσεις από το Μάνο Σφακιανάκη [απάτη ΙΚΑ, Αρχικοριός, Σκηνοθέτης]
Για πρώτη φορά εντοπίστηκε από τις διωκτικές αρχές οπτικοακουστικό υλικό με 32χρονο σκηνοθέτη που βιντεοσκοπούσε τις συνευρέσεις του με ανήλικα αγόρια. Ο 32χρονος πιάστηκε στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη από άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Μάνου Σφακιανάκη.

                                      Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθη χθες (25-1-2012) στην Αθήνα, με την αυτόφωρη διαδικασία, 32χρονος , σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, πραγματοποίησε έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στην οικία του 32χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Τρεις (3) σκληροί δίσκοι Η/Υ.
  • Δύο (2) κάρτες αποθήκευσης δεδομένων.
  • Τρεις (3) κασέτες βιντεοκάμερας.
  • Μία (1) συσκευή κινητού τηλεφώνου.
Εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν έρευνα στα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα και εντόπισαν μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών αρχείων υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Επιπλέον βρέθηκε οπτικοαουστικό υλικό ( video ), που είχε αναπαραχθεί από τον συλληφθέντα και περιείχε ερωτικές συνερεύσεις του με νεαρά άτομα. Το υλικό αυτό θα διερευνηθεί περαιτέρω, προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία των νεαρών ατόμων, καθώς είναι στα όρια της ανηλικότητας.
Τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, για εργαστηριακή ανάλυση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.