7/1/12

Σφάζονται για τη ΔΙΑΣ


Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα στα φύλλα των Εφημερίδων ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και ΤΥΠΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ για τη διαθεσιμότητα, την επάρκεια, την επιχειρησιακή ανταπόκριση και την αποτελεσματικότητα της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, ανακοινώνονται, για δεύτερη φορά (σχετικό το από 20.12.2011 Δελτίο Τύπου ΓΑΔΑ), τα ακόλουθα:
  • Ο επιχειρησιακός στόχος της ενισχυμένης παρουσίας των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. στο λεκανοπέδιο της Αττικής αποτελεί βασική προτεραιότητα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Η διαθέσιμη παρατακτή δύναμη και ο αριθμός των Ομάδων, παραμένει διαχρονικά και σταθερά στα ίδια υψηλά επίπεδα.
  • Οι μικρές αυξομειώσεις που, κατά καιρούς, παρουσιάζονται στον αριθμό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. που είναι παρατακτές στο Λεκανοπέδιο της Αττικής σχετίζονται με ανυπέρβλητες αιτίες ή διοικητικής φύσεως θέματα (ασθένειες, ατυχήματα, επισκευές μοτοσικλετών, άδειες του προσωπικού, μεταθέσεις, εκπαιδεύσεις κλπ ).
  • Από την προσεχή Δευτέρα αρχίζει το βασικό πρόγραμμα εκπαίδευσης ογδόντα (80) Αστυνομικών και Ειδικών Φρουρών που επελέγησαν να στελεχώσουν τις Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τρεις (3) Αξιωματικοί και πέντε (5) Υπαξιωματικοί. Αμέσως μετά ξεκινά η διαδικασία συνεντεύξεων για την επιλογή και άλλων Αστυνομικών και Ειδικών Φρουρών.
  • Η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνεχίζει να αποτελεί ένα αξιόμαχο επιχειρησιακό σχηματισμό, μεταξύ των άλλων ένστολων σχηματισμών που δρουν στο ίδιο γεωγραφικό περιβάλλον, και έχει καθιερωθεί για την αντιμετώπιση βίαιων εγκληματικών πράξεων ή κρίσιμων καταστάσεων που απαιτούν σύνθετη και ομογενοποιημένη ανταπόκριση.
  • Επιπλέον, θα πρέπει να προσμετρηθεί ότι στη δύναμη της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής έχουν προστεθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και άλλοι 300 αστυνομικοί, αυξάνοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο τον αριθμό των περιπολικών οχημάτων που παρατάσσονται ιδίως τις νυχτερινές ώρες.
Από τα παραπάνω στοιχεία, καθώς και από τον αναλυτικό πίνακα με τη δραστηριότητα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για το έτος 2011, προκύπτει ότι τα στοιχεία που αναφέρονται στα κείμενα των άρθρων των δύο εφημερίδων για την αποτελεσματικότητα και την επάρκεια της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. , αλλά και της ένστολης εποχούμενης αστυνόμευσης, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και προφανώς δεν εξυπηρετούν στην σωστή ενημέρωση των πολιτών.