17/2/12

Της άρεσαν οι υποκλοπές


Ο Μάνος Σφακιανάκης
Συνελήφθη  στoν Άγιο Ιωάννη Ρέντη, από την Υπηρεσία  Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Μάνου Σφακιανάκη, 38χρονη, νόμιμη εκπρόσωπος εταιρείας πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού για παραβάσεις που αφορούν στο απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών, καθώς και για πρόκληση στη τέλεση κακουργήματος από ενδιαφερόμενους αγοραστές συσκευών που υποκλέπτουν τηλεφωνικές συνομιλίες.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας από εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκε ιστοσελίδα που διαφήμιζε την πώληση ηλεκτρονικών συσκευών, οι οποίες τοποθετούνται σε χώρους με σκοπό την υποκλοπή προφορικών συνομιλιών και εν συνεχεία την αποστολή αυτών σε συγκεκριμένο αποδέκτη, μέσω του δικτύου της τηλεφωνίας.
Συγκεκριμένα, διαφημίζονταν στην ιστοσελίδα της εταιρείας και παρότρυναν ενδιαφερόμενα άτομα - χρήστες του διαδικτύου, να προβούν στην αγορά τους με σκοπό τη διάπραξη τηλεφωνικών υποκλοπών και καταγραφής συνομιλιών.


Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στα γραφεία της εταιρείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) συσκευές παρακολούθησης, οι οποίες θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η ποσότητα των συσκευών που έχουν διατεθεί στην αγορά.