16/5/12

Οι "12" ποινικοί με τις βαριοπούλες

 
     
               Του Βασίλη Λαμπρόπουλου
Εξαρθρώθηκε η συμμορία των ληστών με τις βαριοπούλες

Στην εξάρθρωση της συμμορίας των ληστών με τις βαριοπούλες, στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 12 έλληνες ποινικοί, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες είχαν προχωρήσει σε 20 ληστείες τραπεζών στην Αθήνα και σε αλλες περιοχές της Ελλάδας, προχώρησε η Ασφάλεια Αττικής.
Οι δράστες, που χρησιμοποιούσαν συνήθως βαριοπούλες (απ' όπου και το όνομά τους) και ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, συχνά ξήλωναν με τα... εργαλεία τους ολόκληρες τις μηχανές αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) των τραπεζικών καταστημάτων που χτυπούσαν.

Συνολικά υπολογίζεται ότι η πολυμελής συμμορία συμμετείχε σε περισσότερες από 40 εγκληματικές ενέργειες, εκτός από τις τράπεζες, σε κλοπές ΙΧ και ληστείες σε άλλους στόχους.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες υποθέσεις που έχει χειρισθεί τους τελευταίους μήνες η Ασφάλεια Αττικής, όπως αναφέρουν αξιωματικοί.

Τα επιβαρυντικά στοιχεία για τους κακοποιούς συγκεντρώθηκαν ύστερα από την ληστεία στην Εμπορική Τράπεζα στην Καλαμάτα πριν από μια εβδομάδα και την αιματηρή συμπλοπκή που ακολούθησε στην διάρκεια της οποίας τραυματίσθηκαν τρείς αστυνομικοί.

Οι ποινικοί που είχαν συμμετάσχει σε αυτή την ληστεία , μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και από την προνάκριση προέκυψαν στοιχεία για όλο το εγκληματικό δίκτυο.

Οι ίδιοι δράστες συμμετείχαν, τους τελευταίους μήνες τουλάχιστον σε άλλες δύο ανταλλαγές πυροβολισμών με αστυνομικούς στην Αθηνα.

Σχετικές επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σε λίγες ώρες.

Εν τω μεταξύ προβληματισμός υπάρχει στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για ορισμένα νέα κρούσματα επιθέσεων σε ΑΤΜ τραπεζών κυρίως στην βορειοανατολική Αττική με ανατινάξεις με εκρηκτικά των μηχανημάτων! [τοβημα]