16/5/12

Το μήνυμα της απάτης


Ο Μάνος Σφακιανάκης Διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και  μακριά από απαρχαιωμένες τακτικές,  «εκθέτει» με τη δημοσιότητα, κάθε φορά τους μεγαλοαπατεώνες, σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες που θεωρούν πως η δημοσιότητα εκθέτει –προφανώς λόγω απραξίας- και τους ίδιους.
  
                            Έτσι απειλούν τους χρήστες στο ίντερνετ:

"υπολογιστής σας είναι κλειδωμένος.

Έχουν εντοπιστεί παράνομα μουσικά κομμάτια (πειρατικά) στον υπολογιστή σας.

Κάνοντας λήψη, αυτά τα μουσικά κομμάτια έχουν αναπαραχθεί, γεγονός που συνεπάγεται ποινικό αδίκημα σύμφωνα με το Άρθρο 106 του Νόμου περί Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Η λήψη μουσικών κομματιών με κατοχυρωμένα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας μέσω του Διαδυκτίου ή μέσω δικτύων διαμοιρασμού μουσικής είναι παράνομη σύμφωνα με το Άρθρο 106 του Νόμου περί Πνευματικών Δικαιωμάτων και υπόκειται σε πρόστιμο ή φυλάκιση με ποινή έως και 3 έτη. Επιπλέον, η κατοχή μουσικών κομματιών των οποίων έγινε παράνομη λήψη τιμωρείται σύμφωνα με το Άρθρο 184 παράγραφος 3 του Ποινικού Κώδικα και μπορεί επίσης να οδηγήσει στην κατάσχεση του υπολογιστή, με τον οποίο έχει γίνει η λήψη των αρχείων.


Η IP διεύθυνσή σας: ***.***.***.***

Το όνομα του κεντρικού υπολογιστή σας: ***.***.***.***.***.***.***

Είναι δυνατός ο σαφής προσδιορισμός σας από την ΙΡ διεύθυνσή σας και το συσχετισμένο όνομα του κεντρικού υπολογιστή.

Το πειρατικό υλικό κρυπτογραφήθηκε και μεταφέρθηκε σε ένα προστατευμένο φάκελο για την πρόληψη περαιτέρω ζημιάς.

Για να ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή σας και να αποφύγετε άλλες νομικές συνέπειες, είστε υποχρεωμένοι να καταβάλλετε ένα τέλος αποδέσμευσης 50€. Πληρωτέο μέσω του συνεργάτη μας πληρωμών Paysafecard. Μετά την επιτυχή πληρωμή, ο υπολογιστής σας θα ξεκλειδωθεί αυτόματα. Η μη συμμόρφωση με το αίτημα αυτό μπορεί να έχει ως συνέπεια ποινικές διώξεις και πιθανή φυλάκιση.

Για την εκτέλεση της πληρωμής, πληκτρολογήστε τον αποκτηθέν Paysafecard κωδικό στο καθορισμένο πεδίο πληρωμής, επιλέξτε την αξία του κωδικού σας και πατήστε το κουμπί "Υποβολή".