30/5/12

Και Σκοπιανός στα Ρύζια

Εξιχνιάστηκε η προχθεσινή ληστεία σε βάρος 82χρονης στα Ρύζια Κιλκίς
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ένας 28χρονος ημεδαπός και μία 30χρονη υπήκοος FYROM
Ο 28χρονος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών και κρατείται
Εξιχνιάστηκε υπόθεση προσχεδιασμένης ληστείας σε βάρος 82χρονης στα Ρύζια Κιλκίς, ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς και της Ειδικής Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς .
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού 28 ετών και μίας αλλοδαπής υπηκόου FYROM 30 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ληστείας, ενώ ο 28χρονος συνελήφθη το απόγευμα της 28.05.2012 για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κρατείται.

Ειδικότερα, ο 28χρονος με τη συνδρομή της 30χρονης βραδινές ώρες της 27.05.2012 στα Ρύζια Κιλκίς, εισήλθε στην οικία της 82χρονης και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού και την χρήση σωματικής βίας, της αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Ακολούθως, μετά την τέλεση της ληστείας οι δράστες και ένας 39χρονος ημεδαπός εξήλθαν με ταξί μέσω του Συνοριακού Σταθμού Ευζώνων από την ελληνική επικράτεια και κατά την επανείσοδο των δύο ημεδαπών την επόμενη ημέρα, ο 28χρονος συνελήφθη για κατοχή (20) ναρκωτικών δισκίων άνευ ιατρικής συνταγής και ο 39χρονος συνελήφθη διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Από την αστυνομική έρευνα βρέθηκαν στην οικία της 82χρονης και κατασχέθηκαν ως πειστήρια:
  • ένα πλαστικό εξάρτημα ομοιώματος πιστολιού
  • δύο αυτοσχέδιες μαύρες κουκούλες
  • ένα καπέλο και
  • ένα παντελόνι του 28χρονου που έφερε ίχνη αίματος.
Επίσης, από την έρευνα προέκυψε ότι ο 28χρονος με την είσοδό του στη FYROM πέταξε τα υπόλοιπα πλαστικά εξαρτήματα του ομοιώματος πιστολιού που χρησιμοποίησε στη ληστεία και πούλησε το κινητό τηλέφωνο έναντι του χρηματικού ποσού των (10) ευρώ.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τη διάπραξη της ληστείας θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.
Οι δύο ημεδαποί συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς, ενώ σε βάρος της 30χρονης που δε συνελήφθη αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.