22/6/12

Συνέλαβαν τον Σπανουδάκη



Ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ κ. Σπανουδάκης προσείλθε σύμφωνα με το Crimes on air μόνος του στην Οικονομική Αστυνομία όπου και κρατείται για χρέη 400.000 € της εταιρείας. Ο Ιωάννης Σπανουδάκης πρώην σύμβουλος της ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε, οδηγήθηκε κρατούμενος στην Ευελπίδων.

 Ποιός είναι?

Ο Δρ. Σπανουδάκης διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε. στις 30 Δεκεμβρίου  2009.

Στις 31 Μαρτίου  2010 ανέλαβε, επίσης, τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε.


Στο παρελθόν έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της NGP Plastic Α.E. (2009) και Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ A.E.(2006 – 2008).

Τον Μάρτιο του 2001 διορίστηκε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων ‘Αθήνα 2004' και παρέμεινε στη συγκεκριμένη θέση έως 2005. Στην Οργανωτική Επιτροπή είχε ανατεθεί, από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ελληνική Κυβέρνηση, η ευθύνη για την προετοιμασία, την οργάνωση και την υλοποίηση  όλων των Ολυμπιακών λειτουργιών και αθλητικών εγκαταστάσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ‘Αθήνα 2004'.

Από το 1985 έως το Μάρτιο του 2001, κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του στην εταιρεία The Dow Chemical Company, ο Δρ. Σπανουδάκης κατείχε ανώτερες στελεχιακές θέσεις, όπως Διευθυντής Πωλήσεων  Ανατολικής Ευρώπης, Διευθυντής Marketing Ευρώπης, Γενικός Διευθυντής Marketing Ευρώπης, Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών Ευρώπης, Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών. Η τελευταία θέση ευθύνης του ήταν Γενικός Διευθυντής Παγκόσμιων Επιχειρησιακών Λειτουργιών  για τον Τομέα Πολυπροπυλενίου της εταιρείας.

Την περίοδο 1983 - 1984 διατέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Έρευνας και Τεχνολογίας.