10/8/12

Αλβανοί συμμορίτες 17 ετών

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές στη Ηλεία.
Συνελήφθησαν πέντε Αλβανοί ενώ αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους.
Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δυο διαρρήξεις σε οικίες ενώ κατασχέθηκε πληθώρα κλοπιμαίων που φυλάσσονται στο Αστυνομικό Τμήμα Κρεστενων.
Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων, σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις οικιών στη Ηλεία.
Συνελήφθησαν χθες (8-8-2012) το βράδυ στο Επιτάλιο Ηλείας, από αστυνομικούς Αστυνομικού Τμήματος Κρεστενων και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, πέντε αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας (τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα), ηλικίας 36, 21, 17, 17 και 26 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της παράνομης οπλοκατοχής και της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.
Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει ένας ακόμα ομοεθνής των συλληφθέντων ο οποίος αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.
Ειδικότερα από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 21χρονος και οι δυο 17χρονοι, ενεργώντας από κοινού, διέπρατταν διαρρήξεις οικιών στο Επιτάλιο μεταφέροντας για φύλαξη τα κλοπιμαία, στο σπίτι των υπολοίπων συλληφθέντων.
Σε έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί, στην οικία του 36χρονου και της 26χρονης στο Επιταλιο Ηλείας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν διαρρηκτικά εργαλεία και κλοπιμαία όπως ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρικά εργαλεία, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, πένσες και σφυριά. Επίσης κατασχέθηκαν δυο μαχαίρια, ένα σκερπάνι, γάντια και μια κουκούλα τύπου full - face .
Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί δυο διαρρήξεις που είχαν συμβεί την τελευταία εβδομάδα σε οικίες στο Επιταλιο, ενώ μέρος των κλοπιμαίων που ανευρέθηκε στην οικία των συλληφθέντων, αναγνωρίστηκε από τους παθόντες και τους αποδόθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού τους συνεχίζονται.
Το προανακριτικό έργο εκτελείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κρεστενων.