24/8/12

... Σόλο οι συλλήψεις στην Κέρκυρα


Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και παράνομης οπλοκατοχής στην Κέρκυρα
Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις ληστειών κατά τις οποίες αφαίρεσαν κατά περίπτωση με την απειλή χρήσης βίας το χρηματικό ποσό των 1165 ευρώ συνολικά, από πρατήριο υγρών καυσίμων και περίπτερο
Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, η ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στις Αλυκές Κέρκυρας, που συνέβη χθες (23.08.2012) το πρωί, κατά την οποία αφαιρέθηκε με την απειλή χρήσης βίας από υπάλληλο του πρατηρίου το χρηματικό ποσό των 815 ευρώ  καθώς και η ληστεία που συνέβη σε περίπτερο την Τετάρτη 15.08.2012 στο Κοντόκαλι  κατά την οποία είχε αφαιρεθεί από υπάλληλο του περιπτέρου το ποσό των 350 ευρώ.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτοφώρου διαδικασίας τρεις ημεδαποί ηλικίας 19, 21 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πράξεις που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.
Οι τρεις ημεδαποί εντοπίστηκαν χθες (23.08.2012) το μεσημέρι στο Σολάρι Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας και στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος βρέθηκε ένα μαχαίρι μήκους 24 εκατοστών.
Από την έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας διαπιστώθηκε ότι οι τρεις ημεδαποί από κοινού πραγματοποίησαν την ληστεία στο πρατήριο υγρών καυσίμων στις Αλυκές Κέρκυρας, λίγες ώρες πριν, καθώς ο 23χρονος μαζί με τον 19χρονο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, απείλησαν με μαχαίρι και σφυρί τον υπάλληλο του πρατηρίου ενώ ο 21χρονος ανέμενε σε κοντινή απόσταση με το παραπάνω αυτοκίνητο.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ακόμη ότι ο 19χρονος το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποίησε ακόμη μια ληστεία, καθώς την Τετάρτη 15.08.2012, το απόγευμα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με φουλάρι και γυαλιά ηλίου απείλησε με μαχαίρι τον υπάλληλο περιπτέρου στο Κοντόκαλι Κέρκυρας και του αφαίρεσε το ποσό των 350 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.