23/8/12

... Στρατιωτικές οδηγίες

 
 
Εγχειρίδιο του Στρατού και στοιχεία για πλαστές ταυτότητες στον υπολογιστή του Θεοφίλου
     
Ένα εγχειρίδιο του Γενικού Επιτελείου Στρατού με στοιχεία συντήρησης πιστολιών Glock, πολεμικών όπλων αλλά και χειροβομβίδων, ηλεκτρονικό αρχείο για εντοπισμό κρυφών καμερών και κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης, δεκάδες στοιχεία πολιτών για έκδοση πλαστών ταυτοτήτων, φωτογραφίες νεκρών αστυνομικών, αλλά και ένα δελτίο ταυτότητας αστυνομικού, είναι ορισμένα από τα ευρήματα στον φορητό υπολογιστή του Τάσου Θεοφίλου, που εντοπίστηκε στο διαμέρισμά του στην οδό Τυμφρηστού στην Λαμία.
Ακόμη στον laptop βρέθηκαν αποθηκευμένες εκτυπώσεις σφραγίδων αστυνομικών υπηρεσιών από όλη την Ελλάδα, στοιχεία για μεταμφιέσεις, άδειες οδήγησης, αλλά και ειδικό λογισμικό για τη διαγραφή αρχείων.

Εντοπίστηκαν, επίσης, κείμενα σαν σύντομα «μυθιστορήματα», όμοια με αυτά που αναρτούσε στο προσωπικό του ιστολόγιο, όπου έγραφε με το ψευδώνυμο Τάσσιος Θήτα.

Οι αξιωματικκοί της ΕΛΑΣ ήδη εξετάζουν τα ευρήματα και ερευνούν πώς κι από ποια περιοχή αντλήθηκαν τα στοιχεία πολιτών για την έκδοση πλαστών ταυτοτήτων, τακτική που έχει διαπιστωθεί ότι ακολούθουσαν τα μέλη της οργάνωσης και σε άλλες περιπτώσεις δράσης της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και του «Επαναστατικού Αγώνα" [το βημα].