14/9/12

Καταδίωξη με λαθρομετανάστες

 
Συνελήφθησαν  στη Νέα Eθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, πλησίον Σταθμού Διοδίων Πυργετού Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων Λάρισας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, τρεις -3- αλλοδαποί, υπήκοοι Παλαιστίνης, ηλικίας 22, 34 και 36 ετών αντίστοιχα για παράνομη είσοδο στη χώρα. Επίσης, αναζητείται ένας 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, διακινητής των μη νόμιμων αλλοδαπών.
Ειδικότερα, σε σήμα στάσης αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας σε Ι.Χ.Επιβατικό αυτοκίνητο οδηγούμενο από τον 36χρονο υπήκοο Συρίας και στο οποίο συνεπέβαιναν οι τρεις -3- συλληφθέντες, ο οδηγός του δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει.
Ακολούθησε καταδίωξη του οχήματος από τους αστυνομικούς, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του στη χ/θ 289 της Νέας Εθνικής Οδού και τη σύλληψη των τριών -3- αλλοδαπών, υπηκόων Παλαιστίνης, ενώ ο υπήκοος Συρίας διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 22χρονος κι ο 34χρονος υπήκοος Παλαιστίνης είχαν εισέλθει παράνομα στην ελληνική επικράτεια προ τριημέρου, μέσω της ελληνοτουρκικής μεθορίου οδηγούμενοι από δουλεμπόρους υπηκόους Τουρκίας. Ακολούθως, επρόκειτο να μεταφερθούν οδικώς στην Αθήνα από τον υπήκοο Συρίας έναντι αντιτίμου.
Στην κατοχή του 22χρονου υπηκόου Παλαιστίνης βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των διακοσίων -200- ευρώ, το οποίο επρόκειτο να καταβάλει στο διακινητή υπήκοο Συρίας με την άφιξή του στην Αθήνα.
Επιπλέον, κατασχέθηκε το όχημα, ιδιοκτησίας του υπηκόου Συρίας, ενώ κατά την έρευνά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα -1- κινητό τηλέφωνο και διάφορα έγγραφα.
Σε βάρος των τριών -3- συλληφθέντων, υπηκόων Παλαιστίνης, θα ακολουθηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του διακινητή τους συνεχίζονται.