5/9/12

Θα έσκαγε με .. τηλέφωνο

TO NTOKOYMENTO

 
Συνελήφθη, σήμερα (05-09-2012) το πρωί, στην πόλη των Χανίων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, 35χρονος  ύστερα από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του, για κατασκευή και τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού.
Ειδικότερα, την 18.09.2010, 39χρονος , ιδιοκτήτης καταστήματος - καφετέριας σε κεντρικό δρόμο των Χανίων, ενημέρωσε την Αστυνομία για την ύπαρξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο του καταστήματος. Πυροτεχνουργοί της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, εντόπισαν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο από 976 γρ. εκρηκτικής ύλης ζελατοδυναμίτιδας και ηλεκτρονικό πυροκροτητή συνδεδεμένο με κινητό τηλέφωνο, τον οποίο απενεργοποίησαν και περισυνέλεξαν.

Στο πλαίσιο ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, από την εργαστηριακή εξέταση αλλά και την πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, προέκυψε ότι δράστης της παράνομης πράξης, είναι ο 35χρονος συλληφθείς.

Σε βάρος του 35χρονου εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και οδηγήθηκε στις Δικαστικές Φυλακές Χανίων.

Η αστυνομική έρευνα και προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, καθώς εξετάζεται η συμμετοχή του δράστη σε παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.