14/9/12

Ληστεία με πυροβολισμούς στη Ρόδο

Σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό δραστών ένοπλης ληστείας σε τράπεζα στη Ρόδο.
Οι δράστες κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν εναντίoν των αστυνομικών.
Βρέθηκαν -2- οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, -2- πιστόλια καθώς και τα χρήματα που αφαίρεσαν.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δυο (2) δραστών, οι οποίοι σήμερα (14-08-2012) το μεσημέρι στις 12,25’ ώρα διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην πόλη της Ρόδου.
Ειδικότερα, οι δυο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη, εισήλθαν στο υποκατάστημα της τράπεζας και με την απειλή όπλων (πιστολιών) αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό.
Στην συνέχεια οι δράστες, βγαίνοντας από την τράπεζα πυροβόλησαν στον αέρα και διέφυγαν χρησιμοποιώντας μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα.
Περιπολούντες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου καταδίωξαν τους δράστες, οι οποίοι προκειμένου να διαφύγουν πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και των αναζητήσεων εντοπίστηκαν εγκαταλελειμμένα σε σημεία της πόλης της Ρόδου, η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά την διαφυγή τους, καθώς και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκαν δυο όπλα (το ένα από τα οποία αποτελεί απομίμηση) καθώς και ένας σάκος που περιείχε χρήματα.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ενώ πραγματοποιούνται έλεγχοι σε περιοχές, κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, καθώς και στο λιμάνι σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Ρόδου για τον εντοπισμό των δραστών.