19/10/12

Ο δραπέτης έγινε και ληστής


Συνελήφθη, χθες (18-10-2012) το βράδυ στη Χίο, μετά από επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου , ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 29 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, κλοπή μοτοσικλέτας και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ο 29χρονος, ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης για ληστείες στις φυλακές της Χίου, αναζητούνταν από τις Αρχές καθώς είχε παραβιάσει, από τον περασμένο Αύγουστο (2012), 9ημερη άδεια που του είχε χορηγηθεί.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, ο παραπάνω δραπέτης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μπήκε σε κατάστημα ψιλικών μίας 49χρονης ημεδαπής στη Χίο και με την απειλή όπλου αφαίρεσε από αυτήν το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ και διάφορες τηλεκάρτες.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν σε έρευνα που του έγινε και κατασχέθηκαν:
  • δέκα (10) χάπια (ναρκωτικές ουσία), χωρίς ιατρική συνταγή
  • το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ
  • διάφορες τηλεκάρτες
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι, προχθές (17-10-2012) ο 29χρονος δράστης είχε αφαιρέσει από την οδό Σ. Τσουρή στη Χίο μία μοτοσικλέτα, η οποία βρέθηκε και αποδόθηκε στον 34χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη της.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.