19/10/12

Με ZASTAVA και TOKAREV οι Ροζ Πάνθηρες

Συνελήφθησαν χθες (18-10-2012) το μεσημέρι, στο Ελληνικό και στο Καβούρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τέσσερις (4) αλλοδαποί εκ των οποίων μια 43χρονη Σερβικής καταγωγής, δύο 24χρονοι Σερβικής καταγωγής και ένας 25χρονος Σλοβενικής καταγωγής  ως δράστες ένοπλης ληστείας.
Ειδικότερα οι τέσσερις ανωτέρω αλλοδαποί πρωινές ώρες της 17-10-2012, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες τύπου full-face ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιών 53χρονο ιδιοκτήτη εργαστηρίου χρυσοχοΐας στην Αργυρούπολη και αφαίρεσαν από τις προθήκες και από το εσωτερικό των χρηματοκιβωτίων χρηματικό ποσό και μεγάλης αξίας κοσμήματα. Ακολούθως επιβιβάσθηκαν σε δύο οχήματα και διέφυγαν.
Στην κατοχή τους καθώς και σε οικία που διατηρούσαν στην περιοχή του Καβουρίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

 

·        Το σύνολο των κοσμημάτων που είχαν αφαιρέσει.

·        Το χρηματικό ποσό των επτά χιλιάδων ευρώ (7.000).

·        Ένα πιστόλι μάρκας TOKAREV.

·        Ένα πιστόλι μάρκας ZASTAVA.

·        Ένας μηχανισμός εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

·        Μία ηλεκτρική ζυγαριά.

·        Πλήθος ταξιδιωτικών εγγράφων.

 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι συλληφθέντες είναι μέλη της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης «Ροζ Πάνθηρες» ενώ η 43χρονη αλλοδαπή είχε δραπετεύσει από τις Γυναικείες Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού την 12-7-2012 και επιπλέον σε βάρος της εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.
Οι συλληφθέντες  θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση διάπραξης και άλλων παρόμοιων αδικημάτων καθώς και για τον εντοπισμό λοιπών συνεργών τους συνεχίζεται.