22/11/12

Έκλεβαν με 12χρονο


Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει τα τελευταία δυο χρόνια, μεγάλο αριθμό ληστειών και κλοπών, καθώς εξιχνιάστηκαν πέντε ληστείες σε βάρος ατόμων και 74 κλοπές σε σπίτια, καταστήματα και οχήματα στην Πάτρα.
Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά έντεκα ημεδαπών (οκτώ άνδρες και τρεις γυναίκες) ηλικίας 12 έως 50 ετών, για συμμέτοχη σε εγκληματική ομάδα, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων κλοπών. Επίσης κατηγορούνται δυο ακόμα ημεδαποί (ανδρόγυνο) ηλικίας 37 και 41 ετών για την παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.
Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη ακόμα ένας ανήλικος ημεδαπός ηλικίας 16 ετών καθότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πατρών για προηγούμενη υπόθεση διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.
Από την εμπεριστατωμένη έρευνα, που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι οι έντεκα ημεδαποί είχαν συστήσει τα τελευταία δυο χρόνια, δομημένη εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, η οποία με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραττε επιθέσεις με άσκηση σωματικής βίας σε άτομα και κλοπές κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση, σε σπίτια και καταστήματα στην Πάτρα αφαιρώντας κυρίως χρήματα, κοσμήματα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλεφωνά.
Σημειώνεται ότι από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί πέντε ληστείες σε βάρος ατόμων και 74 περιπτώσεις κλοπών, -διαρρήξεων (61 σπίτια, 4 σε οχήματα, 1 σε κατάστημα και 8 σε άτομα με τη μέθοδο της απασχόλησης ή του εναγκαλισμού). Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν ληστείες και κλοπές στις εξής περιοχές:
· Σαράντα έξι (46) στο κέντρο της Πάτρας
· Πέντε (5) στο Ρίο
· Πέντε (5) στη Παραλία Πατρών
· Τρεις (3) στα Αραχωβίτικα
· Από δυο (2) στην Οβρυά, στα Άνω Συχαινα, στην Εγλυκαδα, στην Αγυιά, στα Αραχωβίτικα, στα Βραχνέικα και στο Κάτω Καστρίτσι
· Και από μια (1) στο Σαραβάλι, στο Μπεγουλάκι, στην Καλλιθέα, στη Πανεπιστημιούπολη, στο Προάστιο και στο Πετρωτό.
Υπογραμμίζεται ότι το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 225.000 ευρώ. Πιο αναλυτικά, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ περίπου, ενώ η αξία των κοσμημάτων και των ηλεκτρονικών συσκευών που αφαίρεσαν ανέρχεται πάνω από 165.000 ευρώ.
Επίσης, κατασχέθηκαν 3 αυτοκίνητα ΙΧ, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την τέλεση των αδικημάτων.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εγκληματική ομάδα έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ σε πολλούς από αυτούς έχουν επιβληθεί και περιοριστικοί οροί για διακεκριμένες κλοπές που είχαν διαπράξει, σε βαθμό κακουργήματος.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.