23/11/12

4 καταδίκες για τον Βρετανό

 
Ο Παύλος Σαράκης με τον συνάδελφό του Παναγιώτη Βλάσση. Ο τελευταίος κατέβηκε στην Κρήτη και έβγαλε σε πέρας την υπόθεση για λογαριασμό του Βρετανού βασικού κατηγορούμενου

Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών ενώ η έφεση θα έχει αναστέλλουσα δύναμη
Σύμφωνο βρήκε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η πρόταση της Εισαγγελέως, αναφορικά με την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του 32χρονου Βρετανού, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε ... σχεδόν μέχρι θανάτου, το 2008 στα Μάλια, από ομάδα συμπατριωτών του. Στο εδώλιο έκατσαν έξι Βρετανοί οι οποίοι κατηγορούνται για το πρωτοφανούς αγριότητας αιματηρό περιστατικό που οδήγησε τον 32χρονο, σήμερα, Βρετανό στη ΜΕΘ και τη Νευροχειρουργική Κλινική για συνολικά τρεις μήνες, ενώ ως σήμερα ο Ρομπ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μνήμης, συναισθηματικής ισορροπίας αλλά και πνευματικής διαύγειας.

Η μητέρα του νέου άνδρα, ο οποίος είναι αδερφός ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ, κατέθεσε ότι ο Ρομπ έχει καταθλιπτικές τάσεις για τις οποίες λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, είναι ευέξαπτος ενώ έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας. Εν τω μεταξύ,  οι πέντε Βρετανοί που κάθονται στο εδώλιο έδειξαν τον έκτο συγκατηγορούμενό τους ως δράστη του βάναυσου ξυλοδαρμού του 32χρονου Ρομπ. 

Στην πρόταση της, η Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των τεσσάρων και το Δικαστήριο συμφώνησε επιβάλλοντας τους ποινή φυλάκισης 4 ετών ενώ η έφεση θα έχει αναστέλλουσα δύναμη. Οι "4" αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Για τους υπόλοιπους δύο, τους δύο 23χρονους δηλαδή, το Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο μεν πρώτος δεν ήταν παρών στο περιστατικό ενώ ο δεύτερος δεν είχε καμία συμμετοχή στο περιστατικό.

Να σημειωθεί ότι και στους τέσσερις αναγνωρίστηκαν το ελαφρυντικό το προτέρου έντιμου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.
Οι συνήγοροι του βασικού Βρετανού κατηγορούμενου Παύλος Σαράκης και Παναγιώτης Βλάσσης (φώτο) δήλωσαν μετά την απόφαση του δικαστηρίου:

«Είμαστε ικανοποιημένοι τόσο από την απόφαση, όσο και από την άψογη ακροαματική διαδικασία. Πρόκειται για μία υπόθεση με αντικειμενική δυσκολία στην αποσαφήνιση του βαθμού ευθύνης της εμπλοκής του κάθε κατηγορούμενου στο βαρύτατο τραυματισμό του θύματος».