5/1/13

Δίωξη στη γυναίκα του απαγωγέα

 
Δίωξη και στη σύζυγο του εγκέφαλου της απαγωγής του Μάριου Παπαγεωργίου
Τα ίχνη του 26χρονου οπτομέτρη Μάριου Παπαγεωργίου έχουν χαθεί από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου.
     
Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση απαγωγής του 26χρονου οπτομέτρη Μάριου Παπαγεωργίου, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου. Η τέταρτη ειδική ανακρίτρια άσκησε ποινική δίωξη για συμμετοχή στην απαγωγή στην Παρασκευή Σιοφάλου, σύζυγο του 72χρονου «εγκέφαλου» του εγκληματικής ενέργειας Πέτρου Μιχαλεάκου.
Η ποινική δίωξη βασίστηκε σε καταθέσεις αλλά και υποκλαπείσες συνομιλίες σύμφωνα με τις οποίες η σύζυγος του κατηγορουμένου είχε πλήρη γνώση για την αρπαγή του 26χρονου από τον σύζυγο της και προσπαθούσε να παραπλανήσει τους συγγενείς του άτυχου οπτομέτρη ώστε να μην ειδοποιήσουν την αστυνομία. Η σύζυγος του Μιχαλεάκου είχε κληθεί να απολογηθεί για το πρωί της Παρασκευής, όμως έλαβε προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 9 Αυγούστου 2012 ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου ενώ βρισκόταν με τη μητέρα του στο Διακοφτό Αχαΐας, είχε αναχωρήσει για την Αθήνα όπου είχε συναντήσει τον 72 χρόνο οικογενειακό του φίλο Πέτρο Μιχαλεάκο, ο οποίος κατηγορείται ως οργανωτής της απαγωγής. Την επόμενη ημέρα ένας 57χρονος φίλος του Μιχαλεάκου τηλεφώνησε στη μητέρα του 26χρονου, αναφέροντας πως έχουν απαγάγει τον γιο της και απαίτησε λύτρα 620.000 ευρώ, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, απειλώντας παράλληλα για τη ζωή του. Οι «επαφές» απαγωγέων με τη μητέρα του Παπαγεωργίου συνεχίστηκαν μέχρι τις 17 Αυγούστου 2012 και από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κανένα ίχνος ζωής του Μάριου Παπαγεωργίου.