10/1/13

Το DNA του στα θαμμένα όπλα

Ο 29χρονος στους "Πυρήνες"
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/10012013_daeeb2.jpg
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/10012013_daeeb3.jpg
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/10012013_daeeb1.jpg
Δηλώσεις εκπροσώπου
«H Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα, συνέλαβε έναν 29χρονο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Για τον ανωτέρω, ο οποίος είναι φοιτητής σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Χώρας, είχε εκδοθεί πρόσφατα ένταλμα σύλληψης.
Ήδη διεξάγεται έρευνα σε χωριό του νομού Καρδίτσας, που ο συγκεκριμένος επισκεπτόταν και παρέμενε για μικρά χρονικά διαστήματα.
Από τις δυο κατ’ οίκον έρευνες, που διενεργήθηκαν χθες στις περιοχές της Αθήνας και της Κορινθίας, δεν προέκυψε κάποιο ιδιαίτερο εύρημα.
Κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, λήφθηκε από τον ανωτέρω δείγμα γενετικού υλικού (D.N.A.), το οποίο και απεστάλη για έλεγχο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Από τα αποτελέσματα του υλικού προέκυψε η ταύτισή του με γενετικό υλικό που ανιχνεύτηκε σε όπλα, τα οποία βρέθηκαν την 18η Νοεμβρίου 2011, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, κατόπιν καταγγελίας και υπόδειξης ιδιώτη, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στην περιοχή του Ζωγράφου.
Ειδικότερα, βρέθηκαν εντός μεταλλικού κουτιού, σχήματος παραλληλεπίπεδου, ασημί χρώματος και διαστάσεων 30*45*20 εκατοστά, περιμετρικά του οποίου υπήρχε υλικό στεγανοποίησης.
Αυτό ήταν θαμμένο σε αυτοσχέδιο λάκκο που βρισκόταν σε υπερυψωμένο χωμάτινο λοφίσκο, ανάμεσα σε συστοιχία δένδρων και θάμνων. Συγκεκριμένα, σε απόσταση 150 μέτρων νοτιοδυτικά από την, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, πύλη εισόδου του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος και σε απόσταση 10 μέτρων από την εξωτερική περίφραξή του επί της ίδιας οδού.

Επίσης, εντός του συγκεκριμένου κουτιού βρέθηκαν, μέσα σε πλαστικές σακκούλες:
  • ένα (1) πυροβόλο περίστροφο χρώματος ασημί με μαύρη πλαστική χειρολαβή - μοντέλου KING KOBRA - διαμετρήματος 357 MAGNUM, της εταιρείας COLT,
  • ένα (1) πυροβόλο περίστροφο με μαύρη πλαστική χειρολαβή της εταιρείας SMITH & WESSON, διαμετρήματος 357 MAGNUM,
  • ένα (1) πυροβόλο πιστόλι, χρώματος μαύρου με καφέ πιστολοειδή λαβή της εταιρείας CREVNA ZASTAVA, διαμετρήματος 9 m.m. και δύο άδειες γεμιστήρες των 15 θέσεων,
  • ένα (1) πυροβόλο πιστόλι, της εταιρείας SMITH & WESSON SPRINGFIELD 9mm, με δύο άδειες γεμιστήρες των 16 θέσεων και
  • ένα (1) αυτόματο υποπολυβόλο MICRO UZI 9mm, χρώματος μαύρου, με δύο άδειες γεμιστήρες.
Τονίζεται ότι όλα τα προαναφερόμενα όπλα ήταν τοποθετημένα μέσα σε διαφανή πλαστική σακκούλα και τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο.
Επίσης, σε αυτό υπήρχαν (284) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται.
Σας ευχαριστώ πολύ.»