1/2/13

"Φάντασμα" ο Σκοπιανός ληστής

ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ
 
Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, σε υποκατάστημα τράπεζας στις Ερυθρές Αττικής.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός από τους δύο δράστες. Πρόκειται για τον 33χρονο υπήκοο F.Y.R.O.M., ο οποίος συμμετείχε σε πέντε ακόμη ένοπλες ληστείες, που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Αρκαδίας.
Ειδικότερα, την 23-11-2012 το πρωί στις Ερυθρές Αττικής, ο 33χρονος εισήλθε στη τράπεζα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και κατευθύνθηκε προς τα δύο ταμεία του υποκαταστήματος, όπου με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 12.000 περίπου ευρώ. Ακολούθως ο δράστης επιβιβάστηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τον ανέμενε ο συνεργός του και αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από την συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 33χρονου δράστη, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων.
Σημειώνεται ότι έχει ήδη ταυτοποιηθεί η συμμετοχή του 33χρονου δράστη στη διάπραξη τριών ενόπλων ληστειών σε τράπεζες, στις περιοχές των Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας, Βασιλικού Ευβοίας και Οινοφύτων Βοιωτίας.
Επιπλέον ο 33χρονος συμμετείχε σε δύο ακόμη ένοπλες ληστείες σε τράπεζες, που διαπράχθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο στην περιοχή Άστρος Κυνουρίας Αρκαδίας.
Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου για ταυτοποίηση του συνεργού του 33χρονου και τον εντοπισμό των δραστών.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.