16/3/13

Ενέδρα από 2 σε 87χρονο


Συνελήφθησαν στην πόλη της Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κερκύρας, δύο έλληνες ηλικίας 33 και 37 ετών για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία σε βάρος 87χρονου, κλοπής, παράνομης οπλοκατοχής και κατοχής κάνναβης.
Αναλυτικότερα  ο 33χρονος ακινητοποίησε με τη χρήση βίας τον 87χρονο και του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, ενώ ο 37χρονος τον ανέμενε σε αυτοκίνητο, σε κοντινή απόσταση.
Ο 33χρονος εντοπίστηκε άμεσα από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενώ ο 37χρονος τράπηκε σε φυγή και εντοπίστηκε στην συνέχεια στην περιοχή του ΚΤΕΛ Κέρκυρας, από αστυνομικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ..
Από την μέχρι στιγμής εξέλιξη των ερευνών, εξιχνιάστηκαν δύο ακόμη υποθέσεις κλοπών, τις οποίες πραγματοποίησε ο 37χρονος την Πέμπτη 14.03.2013, σε εμπορική επιχείρηση (σουπερ μάρκετ) στην Κέρκυρα, όπου αφαίρεσε διαδοχικά 560 ευρώ από το ταμείο της επιχείρησης καθώς και ένα ποδήλατο το οποίο χρησιμοποίησε για την διαφυγή του.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο του 33χρονου, στο οποίο επέβαινε ο 37χρονος, βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης καθώς και ένα πτυσσόμενο στιλέτο, μήκους 20 εκατοστών περίπου.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, ερευνάται η συμμετοχή των δύο ημεδαπών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, ενώ τα χρήματα που αφαίρεσαν επιστράφηκαν στον 87χρονο.