29/3/13

"Ξούριζαν" παπάδες

 
Συνελήφθησαν, έπειτα από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου, βραδινές ώρες της 27-03-2013 στην περιοχή της Σίνδου δύο έλληνες   ηλικίας 39 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της «Απάτης».
Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 26-03-2013 οι συλληφθέντες ήρθαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με 63χρονο εφημέριο Ιερού Ναού της Σίνδου, και προσποιούμενοι τους εκπροσώπους ταμείου Κληρικών, έπεισαν τον Ιερέα να καταθέσει χρηματικό ποσό για υποτιθέμενη πληρωμή παραβόλων για περαίωση δικαστικής υπόθεσης.
Την 27-03-2013 επικοινώνησαν εκ νέου τηλεφωνικά με τον 63χρονο εφημέριο, ζητώντας του επιπλέον χρηματικό ποσό, προκειμένου στη συνέχεια να του παραδώσουν επιταγές για το υποτιθέμενο αναλογούν χρηματικό ποσό που θα εισέπραττε από την δικαστική υπόθεση. Βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας στην περιοχή της Σίνδου, εμφανίστηκαν οι συλληφθέντες προκειμένου να εισπράξουν το επιπλέον χρηματικό ποσό από τον Ιερέα και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας.
Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι δύο συλληφθέντες την 26-03-2013 ήλθαν σε επικοινωνία με άλλους δύο Ιερείς στις περιοχές των Τρικάλων και του Κιλκίς, προσπαθώντας να αποσπάσουν χρήματα με την ίδια μέθοδο.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 39χρονου, συνολικά, έντεκα (11) κινητά τηλέφωνα, επτά (7) πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων, το χρηματικό ποσό των 1.345 ευρώ και ένα (1) μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, σε φύλλα του οποίου αναγράφονταν διάφορα ποσά. Επίσης, σε βάρος του 35χρονου εκκρεμεί μία καταδικαστική απόφαση για παράβαση Νομοθεσίας «Περί Επιταγών».