29/3/13

"Σκούπα" στα scrap


Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζοντας τους ελέγχους αρμοδιότητάς της σε διάφορες επιχειρήσεις, πραγματοποίησε το προηγούμενο διήμερο (27 και 28 Μαρτίου), ελέγχους σε εταιρείες συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, διαχείρισης και επεξεργασίας μεταλλικών αντικειμένων (scrap).
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στην Αθήνα, το Κορωπί, τα Γλυκά Νερά, την Παιανία, τη Μεταμόρφωση, την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο.
Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, έλεγξαν συνολικά τριάντα πέντε (35) επιχειρήσεις – εταιρείες εμπορίας μετάλλων, παλαιών σιδήρων και συναφών αντικειμένων, στις έντεκα (11) από τις οποίες διαπίστωσαν φορολογικές παραβάσεις.
Πιο αναλυτικά, πρόκειται για ποινικές και διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, που αφορούν ειδικότερα στη μη επίδειξη φορολογικών βιβλίων και στοιχείων, τη μη υποβολή Δηλώσεων Τελών και Χαρτοσήμου, τη μη υποβολή δήλωσης απόδοσης χαρτοσήμου, τη μη υποβολή Δηλώσεων Φ.Π.Α. και τη λειτουργία επιχείρησης χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.
Για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις θα ενημερωθούν ο κ. Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών, καθώς και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.