2/3/13

Ποιους ψάχνουν!



Του Βασίλη Λαμπρόπουλου
 
 
Τουλάχιστον τρία άτομα κουρδικής και αλβανικής καταγωγής ανακρίνονται από υπαλλήλους του υπουργείου Δικαιοσύνης και δικαστικούς υστερα από την ανεύρεση -το μεσημέρι του Σαββάτου- δύο χειροβομβίδων και ενός όπλου σε κοινόχρηστο χώρο της Δ' Πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εντοπισμός του μίνι οπλοστασίου έγινε ύστερα από πολυήμερες έρευνες αλλά και διαπραγματεύσεις δύο σωφρονιστικών υπάλλήλων με κρατουμένους προκειμένου να "παραδώσουν" τον οπλισμό τους!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού είχαν προ ενός μηνός πληροφορίες ότι «μέσα στην φυλακή έχει μπεί ένα τουλάχιστον όπλο». Χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν τον τρόπο "εισαγωγής" του όπλου στο σωφρονιστικό κατάστημα για το οποίο έχει ήδη αρχίσει έρευνα.


Υπολογίζεται ότι το όπλο και οι χειροβομβίδες θα χρησιμοποιούντο σε απόπειρα απόδρασης από τον Κορυδαλλό με ομηρία φρουρών και υπαλλήλων, όπως συνέβη και προ δύο ετών, πάλι με χρήση όπλου, από κατηγορούμενους για τους "Πυρήνες" μαζί με τον Παναγιώτη Βλαστό.

Υπενθυμίζεται ότι το 1999 στο κελί του Π. Βλαστού στον Κορυδαλλό είχε πάλι βρεθεί ένα όπλο και δύο χειροβομβίδες.

Πάντως στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με το ζήτημα επεσήμαναν ότι «σε αυτή την φαση αυτό το σχέδιο απόδρασης δεν φαίνεται να συνδέεται με γνωστούς Ελληνες μεγαλοκακοποιούς ή με κρατούμενους αντιεξουσιασστές που μένουν σε όμορες πτέρυγες. Ομως εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και ίσως υπάρξουν εκπλήξεις. Ωστόσο κύριο μέλημά μας είναι να βρούμε την "τρύπα" στα μέτρα ασφαλείας από όπου μπήκαν όπλα και χειροβομβίδες. Θα εξετασθεί και το ενδεχόμενο συμμετοχής σωφρονιστικού υπαλλήλου...».