12/4/13

Εναγκαλιζόταν ηλικιωμένους ο 17χρονος

 
Συνελήφθη χθες (11-4-2013) το βραδύ, στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 17χρονος  σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας και κλοπών κατ’ εξακολούθηση καθώς και για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στο πλαίσιο ελέγχων για την πρόληψη της εγκληματικότητας ενήργησαν σωματική έρευνα στον 17χρονο όπου βρήκαν και κατέσχεσαν μικρή ποσότητα ναρκωτικών (κάνναβη) και ένα κινητό τηλέφωνο.
Από την έρευνα που ακολούθησε, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών αξιοποίησαν κατάλληλα στοιχεία, από τα οποία προέκυψε ότι ο 17χρονος το τελευταίο τετράμηνο είχε διαπράξει μια ληστεία και δεκατέσσερις περιπτώσεις κλοπής σε πεζούς στην Πάτρα.
Για την διάπραξη των κλοπών ο δράστης χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία, καθότι επέλεγε κυρίως ηλικιωμένους άνδρες τους οποίους εναγκαλιζόταν αφαιρώντας ταυτόχρονα χρήματα από τις τσέπες τους.
Υπενθυμίζεται ότι, ο 17χρονος ήταν μέλος δομημένης εγκληματικής ομάδας, που είχε εξαρθρώσει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών τον περασμένο Νοέμβριο, αποτελούμενη από 11 ημεδαπούς, οι οποίοι είχαν διαπράξει τα τελευταία δυο χρόνια περισσότερες από 70 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων (σε σπίτια, οχήματα, καταστήματα και άτομα) στη Πάτρα, ενώ το περιουσιακό όφελος που είχαν αποκομίσει από την παράνομη δράση τους ξεπερνούσε τις 225.000 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.