26/8/15

Τον τεμάχισε ...

,
Συνελήφθη χθες (25-8-2015) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ομονοίας, 26χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο (2) εντάλματα σύλληψης, μία (1) καταδικαστική απόφαση και ένα (1) Βούλευμα.
Ο συλληφθείς συμμετείχε σε ανθρωποκτονία 42χρονου ομοεθνούς του, ο οποίος είχε βρεθεί τεμαχισμένος την 4-1-2011 στο Χ.Υ.Τ.Α. Άνω Λιοσίων και την 5-1-2011 σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του εκκρεμούσαν:

  • Ένα (1) Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης.
  • Ένα (1) Ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία με πρόθεση, αρπαγή και ληστεία.
  • Μία (1) Καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης οκτώ (8) ετών και χρηματική ποινή -3.000- ευρώ για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
  • Ένα (1) Βούλευμα για ανθρωποκτονία με πρόθεση, ληστεία και σύσταση συμμορίας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, στο Εφετείο Αθηνών.

Η ανακοίνωση της 27-5-2011

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία του άγνωστου άνδρα, που βρέθηκε τεμαχισμένος την 4-1-2011 στο Χ.Υ.Τ.Α. Άνω Λιοσίων και την 5-1-2011 σε διαμέρισμα στη Λ. Κηφισίας, στους Αμπελόκηπους. Το θύμα όπως εξακριβώθηκε είναι 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν.

Δράστες είναι τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 22, 26 και 34 ετών. Το κίνητρο του εγκλήματος ήταν αρχικά οικονομικό, καθώς τον απήγαγαν και απαίτησαν λύτρα, για την απελευθέρωσή του, από τον πατέρα του στο Πακιστάν. Επειδή το θύμα γνώριζε τους δράστες και είχε σκοπό να τους καταγγείλει, αυτοί τον δολοφόνησαν και τεμάχισαν το πτώμα για να αποκρύψουν τα στοιχεία. Στη συνέχεια πέταξαν μέλη του πτώματος σε κάδους απορριμμάτων, με αποτέλεσμα την 4-1-2011  να βρεθεί το κεφάλι και τα κάτω άκρα στο Χ.Υ.Τ.Α. Άνω Λιοσίων. Την επόμενη ημέρα βρέθηκε το υπόλοιπο σώμα, στο προαναφερόμενο διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους, όπου τον κρατούσαν, ύστερα από κατάσβεση της φωτιάς, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που οι δράστες είχαν βάλει για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, ενώ ο 26χρονος είναι ήδη προσωρινά κρατούμενος στη Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού για παρόμοια υπόθεση απαγωγής.