12/4/13

Ο 47χρονος είχε παρελθόν

Οι εικόνες και ο μπαλτάς
 
Συνελήφθησαν   στον Άγιο Παντελεήμονα από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Αθηνών, δύο (2) άτομα, ένας 47χρονος  για ληστείες, κλοπές, αρχαιοκαπηλία, οπλοκατοχή και πλαστογραφία και μία 49χρονη αλλοδαπή υπήκοος Γεωργίας, για αρχαιοκαπηλία και υπόθαλψη εγκληματία.
Ειδικότερα, μετά από αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 47χρονος  διέπραττε διαρρήξεις και ληστείες και μέρος των κλοπιμαίων τα απέκρυπτε στο σπίτι όπου διέμενε, μεταξύ των οποίων και δύο (2) Βυζαντινές εικόνες.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του, εντός του οποίου συνελήφθη και η 49χρονη συνεργός του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) πλαστό δελτίο ταυτότητας Ρουμανικών Αρχών, ένα (1) αυτοσχέδιο ξιφίδιο, πλήθος από διαρρηκτικά εργαλεία και:
  • Μία (1) ξύλινη εικόνα διαστάσεων 19,5 x 25 εκ., η οποία απεικονίζει την Παναγία «Ρόδον το Αμάραντον».
  • Μία (1) ξύλινη εικόνα διαστάσεων 16,5 x 22,5 εκ., η οποία απεικονίζει τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.
Οι παραπάνω εικόνες επεδείχθησαν σε αρχαιολόγο της Α’ Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ο οποίος γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Επίσης, όπως εξακριβώθηκε, ο 47χρονος είναι ο δράστης δύο (2) ληστειών σε βάρος ημεδαπών γυναικών στο Χαλάνδρι και την Καισαριανή.
Σε βάρος του 47χρονου συλληφθέντα εκκρεμούν, ένταλμα σύλληψης του 8ου Ανακριτή Αθηνών για ληστεία, καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών με ποινή κάθειρξης εννέα (9) ετών και έξι (6) μηνών για ληστεία, καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με ποινή φυλάκισης τριών (3) ετών για κλοπές και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου με ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών για κλοπή.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.