13/4/13

Έκανε hacking σε εταιρεία

 
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου  που διαμένει σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, για παράνομη διείσδυση σε υπολογιστικά συστήματα.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία – μήνυση που υπέβαλλε 63χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος διαμένει στην Αττική, στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η μήνυση αφορούσε σχετικά με παραβίαση κατά το παρελθόν, και παράνομη πρόσβαση στην ιστοσελίδα της επιχείρησής του στο διαδίκτυο.
Στο πλαίσιο της ψηφιακής αστυνομικής έρευνας και ανάλυσης των δεδομένων που πραγματοποίησαν εξειδικευμένα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποίησαν την εμπλοκή του 35χρονου και τη μέθοδο ηλεκτρονικής διείσδυσης τύπου «hacking», που χρησιμοποίησε για την παραβίαση της ιστοσελίδας.
Κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, προχθές το μεσημέρι στην οικία του, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ από την επιτόπια αυτοψία σε ψηφιακά μέσα που εντοπίστηκαν, διαπιστώθηκε η ενασχόλησή του με παραβίαση υπολογιστικών συστημάτων. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος και μία (1) κάρτα μνήμης. 

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο 35χρονος δεν συνελήφθη καθότι είχαν παρέλθει τα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.