17/5/13

Σκούπα στην Κορινθία

Το χασίς
 
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (16-5-2013), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Βραχατίου Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, έγιναν έλεγχοι σε ενενήντα δύο (92) άτομα εκ των οποίων τριάντα οκτώ (38) ημεδαποί και πενήντα τέσσερις (54) αλλοδαποί, καθώς και σε ενενήντα πέντε (95) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά σαράντα επτά (47) άτομα, από τα οποία δεκαοκτώ (18) ήταν ημεδαποί και είκοσι εννέα (29) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  • Ένας (1) ημεδαπός, για χρέη προς το Δημόσιο ύψους -64.463,31- ευρώ.
  • Πέντε (5) αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση της Εργατικής Νομοθεσίας.
  • Μία (1) ημεδαπή και ένας (1) αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση των Νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν είκοσι δύο (22) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, βάρους -25- γραμμαρίων και ένα φυσίγγιο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχ