17/5/13

Αστυνομικός για άσκοπους πυροβολισμούς

Στην κατοχή του κλεμμένη ταυτότητα Πρεβεζάνου ιδιώτη 
 
Συνελήφθησαν, σήμερα (17.05.2013) τα ξημερώματα, στο Καστέλι Κισάμου Χανίων τρεις ημεδαποί ηλικίας 30, 37, και 39 ετών ( δυο ιδιώτες και ένας αστυνομικός), οι οποίοι κατηγορούνται για άσκοπους πυροβολισμούς και για υπόθαλψη, ενώ ο αστυνομικός κατηγορείται επιπλέον και για παράβαση καθήκοντος.
Ειδικότερα, μετά από καταγγελία ότι στο σπίτι του 30χρονου ερίπτοντο άσκοποι πυροβολισμοί, κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης, οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο και διαπίστωσαν τα καταγγελλόμενα, προχώρησαν στη σύλληψη τριών εμπλεκομένων.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Α.Ε) Κρήτης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε) Χανίων.
Σε έρευνες στο χώρο της εκδήλωσης και στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Δύο (2) πιστόλια και τρείς (3) κυνηγετικές καραμπίνες, που κατείχαν νόμιμα,
  • ένα αποσυναρμολογημένο πιστόλι κρότου,
  • πενήντα (50) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και
  • εξήντα (60) κάλυκες
Επιπλέον, στην οικία του 37χρονου αστυνομικού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός φορητού χρηματοκιβωτίου (43) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και ένα Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια την 11.02.2002 στο Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.
Εξεταζόμενοι οι ανωτέρω συλληφθέντες, αρνήθηκαν να κατονομάσουν άλλους δράστες των άσκοπων πυροβολισμών, ματαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δίωξη και νόμιμη τιμωρία τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίες ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ε.Δ.Ε