16/5/13

Οι Τσιγγάνοι λήστευαν ηλικιωμένους

 
Δυο έλληνες που ταυτοποιήθηκαν και συγκεκριμένα ένας επίσης 15χρονος και ένας 39χρονος
Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους ο 39χρονος επέλεγε τους υποψήφιους «στόχους» και οι δύο 15χρονοι προέβαιναν στις κλοπές, με θύματα κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες
Εξιχνιάστηκαν, μέχρι τώρα, τρεις (3) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής που διέπραξαν την τελευταία εβδομάδα
Συνελήφθη στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ένας 15χρονος ημεδαπός ROMA , μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές σε οικίες και καταστήματα, στην ευρύτερη περιοχή του Ορχομενού.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν για την συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα, ακόμη δύο ημεδαποί ROMA . Πρόκειται για έναν επίσης 15χρονο και έναν 39χρονο. Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Ειδικότερα χθες το πρωί, καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού απόπειρα κλοπής σε οικία 78χρονης ημεδαπής, όπου ο 15χρονος συλληφθείς έγινε αντιληπτός από την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια, να έχει εισέλθει από ανασφάλιστη πόρτα και να επιχειρεί να αφαιρέσει προσωπικά της αντικείμενα.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ο 15χρονος εντοπίστηκε να κινείται πεζός και προσήχθη στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο 15χρονος, μαζί με τους δύο συνεργούς του, έχοντας διακριτούς ρόλους, είχαν διαπράξει τουλάχιστον τρεις (3) κλοπές, την τελευταία εβδομάδα, στην ίδια περιοχή και συγκεκριμένα:
  • Νωρίτερα χθες το πρωί, αφαίρεσαν από οικία 79χρονης ημεδαπής ένα πορτοφόλι που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα κοσμήματα.
  • Την 09-05-2013, αφαίρεσαν από οικία 41χρονου ημεδαπού κοσμήματα, αξίας (3.500) περίπου ευρώ.
  • Την 07-05-2013 το απόγευμα, αφαίρεσαν από 35χρονη ιδιοκτήτρια αρτοποιείου, ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.
Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, ο 39χρονος επέλεγε τους υποψήφιους «στόχους» και οι δύο 15χρονοι προέβαιναν στις κλοπές, με θύματα κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες. Ο 15χρονος συλληφθείς αναγνωρίστηκε από τις παθούσες και ομολόγησε τις πράξεις του.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπολοίπων δύο μελών της εγκληματικής ομάδας, ενώ επίσης διερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Το προανακριτικό έργο διε νεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού.