17/5/13

Ορεστιάδα: Μια απ' τα ίδια

Έπιασαν τους Τούρκους Βαρόνους και κυνηγούν τους ανήλικους
 
Το παράδειγμα της Κακαβιάς ακολουθούν και στην Α.Δ Ορεστιάδας στα σύνορα με την Τουρκία. Εξαρθρώθηκε [;] μετά από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις σε οικίες, καταστήματα και δημόσια κτίρια της Ορεστιάδας.
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, ένας 15χρονος  μέλος της ομάδας, ο οποίος, λίγη ώρα νωρίτερα, είχε αφαιρέσει, από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μικρό χρηματικό ποσό.
Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης, ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα, ακόμη πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας από 12 έως 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα, μετά από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, έχοντας συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με δομημένη και διαρκή δράση, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Φεβρουαρίου έως 13-5-2013, διέρρηξαν, στην Ορεστιάδα, έντεκα (11) οικίες, τρία (3) καταστήματα, δύο (2) δημόσια κτίρια (εκ των οποίων ένα γυμνάσιο) και ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. Προέκυψε επίσης ότι αφαίρεσαν και μια δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Συνολικά αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές, 250 μέτρα χάλκινου σωλήνα και το χρηματικό ποσό των 150 περίπου Ευρώ, μέρος από τα οποία βρέθηκε στην οικία, όπου διαμένουν οι δύο εκ των δραστών και κατασχέθηκε.
Σημειώνεται, ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.