20/6/13

Η δολοφονία στο Δίστομο τους ένωσε

Έδωσαν όρκο και δεν έλειψε κανείς!





Ορκίστηκαν σήμερα οι νέοι Υπαστυνόμοι Β΄
της Ελληνικής Αστυνομίας σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Αξιωματικών
Στη τελετή παρέστη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας καθώς και η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος
Ν. Δένδιας : «Η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της θα στηρίξει τους νέους Αξιωματικούς»
Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν οι διακόσιοι δεκαεννέα (219) νέοι Υπαστυνόμοι Β’, που αποφοίτησαν από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα (20-06-2013) το πρωί στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στους Θρακομακεδόνες Αττικής.
Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς επέδωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και ακολούθως ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου και της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος .
« Είχα τη μεγάλη χαρά και την τιμή να παραστώ σήμερα στην ορκωμοσία των νέων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα ήθελα να πω ότι είναι μια στιγμή συγκινητική για όλους. Τα νέα στελέχη αποδίδονται στην Ελληνική κοινωνία για να υπερασπίσουν τη ζωή και τη περιουσία των Ελλήνων πολιτών. Θα ήθελα να απευθυνθώ στους νέους αυτούς αξιωματικούς και να τους πω ότι από την πλευρά της, η Ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, θα τους στηρίξει στο έργο τους », δήλωσε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαος Δένδιας.
Στην ορκωμοσία παρέστησαν ο τέως Πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Καράμπελας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Τσουκαλάς, ως Εκπρόσωπος του Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Βουλευτής κ. Βασίλης Οικονόμου, ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη, ο κ. Πέτρος Μούγιος, ως Εκπρόσωπος του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου, οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Νταβλούρος και Δημήτριος Κυριαζίδης, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα. Ρένα Ασημακοπούλου, ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιος Χρυσικός, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Γεωργίου και οι πρώην Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη κ.κ. Χρήστος Παπούτσης και Ελευθέριος Οικονόμου.
Παρέστησαν επίσης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, η Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον Αρχηγό του Σώματος Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήριος Γεωργακόπουλος.
Επίσης, παραβρέθηκαν επίτιμοι Αρχηγοί του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Σωματείων και Φορέων, Καθηγητές της Αστυνομικής Ακαδημίας, καθώς και συγγενείς και οικείοι των νέων Υπαστυνόμων.
Αφού οι νέοι Υπαστυνόμοι παρέδωσαν την πολεμική σημαία της Σχολής στους 4ετής Δοκίμους Υπαστυνόμους, στη συνέχεια, μετά τον όρκο τους, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών, Ταξίαρχος Νικητάκης Φώτιος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Ελληνικής Αστυνομίας Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Κιούλο.
Σημειώνεται ότι τα πτυχία σπουδών στους νέους Υπαστυνόμους απένειμε χθες (19.06.2013), ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων δυνάμεων.
Οι εξερχόμενοι της Σχολής Υπαστυνόμοι Β’, Αξιωματικοί γενικών καθηκόντων, έχουν τη δυνατότητα εξέλιξης μέχρι την κορυφή της ιεραρχικής πυραμίδας στο βαθμό του Αντιστράτηγου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 1995 πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία των Γενικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, για την πρόσβαση των κατόχων απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Αποστολή της σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Υπαστυνόμων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, τη γενική μόρφωση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προσφοράς αυτών στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.
Η φοίτηση των Δοκίμων Υπαστυνόμων στη Σχολή διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα και χωρίζεται σε τέσσερα (4) εκπαιδευτικά έτη.