5/7/13

Κάτι αλλάζει με το Δουβλίνο ...!


Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια στο Κέντρο Επαναπροώθησης Μεταναστών στο Colnbrook
Ν. Δένδιας: «Η χώρα δεν προτίθεται πλέον να ψηφίζει τις ρυθμίσεις του Δουβλίνου, αυτό το οποίο είναι γνωστό ως Δουβλίνο ΙΙΙ. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συνυπογράψει πλέον το ότι αυτή θα είναι αρμόδια για να χειριστεί τα θέματα ασύλου όλων των παρανόμων μεταναστών που εισέρχονται μέσω της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας επισκέφθηκε χθες (4/07/2013) το Κέντρο Επαναπροώθησης Μεταναστών στο Colnbrook, όπου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε από τους αξιωματούχους για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ολοκληρώνει τον κύκλο των συναντήσεων με τον Επικεφαλής της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων κ. Κ eith Vaz .
Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της επίσκεψης του στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κ. Δένδιας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:
«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την επίσκεψή μου στο Ηνωμένο Βασίλειο, καταρχήν από τις επαφές με την Υπουργό την κα Theresa May και τον Υφυπουργό, τον αρμόδιο για τα θέματα μετανάστευσης, τον κ. Μ ark Η arper. Τόσο με την κα Μ ay όσο και με τον κ. Η arper συμφωνήσαμε στους βασικούς άξονες αφενός μεν του μεταναστευτικού, αφετέρου δε των θεμάτων δημόσιας ασφάλειας. Εκεί βεβαίως που υπάρχει μία διαφωνία με το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλην της Μάλτας, είναι στο ότι η χώρα δεν προτίθεται πλέον να ψηφίζει τις ρυθμίσεις του Δουβλίνου, αυτό το οποίο είναι γνωστό ως Δουβλίνο ΙΙΙ. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συνυπογράψει πλέον το ότι αυτή θα είναι αρμόδια για να χειριστεί τα θέματα ασύλου όλων των παρανόμων μεταναστών που εισέρχονται μέσω της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από εκεί και πέρα είχα την ευκαιρία να δω το σύνολο των προσώπων που ενεργοποιούνται στο χειρισμό του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, να δω τις εγκαταστάσεις, να δω τα συστήματα και τελικά να σχηματίσω μία πλήρη εικόνα, ώστε να μπορέσω να χρησιμοποιήσω τα θετικά από αυτό το σύστημα και στη χώρα. Με την Αγγλία βλέπουμε με τον ίδιο τρόπο το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, ως μία πολύ μεγάλη απειλή για τον ευρωπαϊκό χώρο και την ευρωπαϊκή οικογένεια, που πρέπει να τύχει άμεσης και σοβαρής αντιμετώπισης ».