29/8/13

Είχε πυροβολήσει αστυνομικούς


Εξιχνιάστηκαν , έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας ανθρωποκτονίας, που έλαβαν χώρα κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2010, στις περιοχές Πυλαίας και Αμπελοκήπων.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου ομογενή με τις κατηγορίες της “Κλοπής”, “Απόπειρας ανθρωποκτονίας” και παράβαση του Νόμου “Περί Όπλων”.
Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος βρίσκεται ήδη σε κατάστημα κράτησης για υπόθεση ένοπλης ληστείας.
Συγκεκριμένα , όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ξημερώματα 09/10- 12 -2010, στην ευρύτερη περιοχή της Πυλαίας, ο προαναφερόμενος μαζί με συνεργό του, διέρρηξαν αποθήκη τυπογραφείου απ’ όπου αφαίρεσαν δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες, είδη ιματισμού μοτοσικλετιστή και διάφορα εργαλεία. Έπειτα από πολυήμερες αναζητήσεις, οι κατηγορούμενοι, πρώτες πρωινές ώρες της 21-12-2010, εντοπίστηκαν να κινούνται στην περιοχή των Αμπελοκήπων, επιβαίνοντας σε μία εκ των κλεμμένων μοτοσικλετών. Προκειμένου να αποφύγουν επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, εγκατέλειψαν το όχημα και διέφυγαν βάλλοντας μία φορά εναντίον των αστυνομικών με πυροβόλο όπλο.

Η μοτοσικλέτα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.
Σε βάρος του 27χρονου εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης της κας Ανακρίτριας.