8/8/13

... Φούμαρα τα φωτοβολταϊκά

Εταιρεία απατεώνων με Πρόεδρο
 
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική οργάνωση, η οποία εξαπατούσε πολίτες, από τους οποίους εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της κατασκευής ή τοποθέτησης φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων σε διάφορες περιοχές της Χώρας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά εννέα (9) ατόμων , για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας με χρήση κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.
Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της 5-8-2013, με ένταλμα σύλληψης του 27ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, στη Λάρισα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 40 ετών , αρχηγικό μέλος της σπείρας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο συλληφθείς είχε συστήσει εταιρεία, στην οποία εμφανιζόταν ως Πρόεδρος και με το πρόσχημα της ανάληψης έργου κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων ή τοποθέτησης φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, έπειθε πολίτες να του καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, ως αρχικό κεφάλαιο, υπογράφοντας συμφωνητικά-συμβάσεις, χωρίς ουδέποτε να ξεκινήσουν ή να ολοκληρωθούν τα «υποτιθέμενα» έργα.
Για τον σκοπό αυτό είχαν ενοικιάσει γραφεία στην Αθήνα, την έδρα των οποίων μετέφεραν κατά καιρούς σε διάφορες περιοχές για να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους. Τα μέλη της σπείρας είχαν διακριτούς ρόλους και εμφανίζονταν στους υποψήφιους πελάτες ως οικονομικοί ή εμπορικοί διευθυντές, δικηγόροι, μηχανικοί ή εργαζόμενοι της εταιρείας και τους διαβεβαίωναν για την πρόοδο των εργασιών και την πορεία του έργου.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει εξακριβωθεί η εξαπάτηση, από τις αρχές του 2012, δεκαεπτά (17) πολιτών, σε διάφορες περιοχές της Χώρας, από τους οποίους απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 567.018 ευρώ .
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.