13/8/13

Σκότωσαν τον καρπό του εκτός γάμου παιδιού?


Ο Ταξίαρχος Ανδρικόπουλος στο σημείο της φρίκης


Στο πρόσωπο της 20χρονης μητέρας αλλά και της 44χρονης γιαγιάς του νεογέννητου που βρέθηκε χθες νεκρό σε χωματερή στα Λεχαινά Ηλείας επικεντρώνονται οι έρευνες της αστυνομίας.
Ήδη, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. και οι δύο έχουν προσαχθεί και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους. Υπενθυμίζεται ότι χθες, η σορός του νεογέννητου είχε βρεθεί σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, ενώ το εντόπισαν Βούλγαροι που βρίσκονταν στο σημείο και αμέσως ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές.
Τις λεπτομέρειες του εγκλήματος αποκαλύπτει η ιατροδικαστική εξέταση του βρέφους που βρέθηκε πεταμένο στη χωματερή των Λεχαινών Ηλείας. Σύμφωνα με τα ευρήματα το νεογνό γεννήθηκε κανονικά και κάποιος το παράτησε μέσα σε κάδο σκουπιδιών.
Η εξέταση έδειξε πως το βρέφος ήταν αγοράκι και εκτιμάται ότι γεννήθηκε πριν από περίπου δύο ημέρες, ζύγιζε 2,8 κιλά, είχε ύψος περίπου 50 εκατοστά και ήταν «τελειόμηνο» και «βιώσιμο». Αυτό, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, σημαίνει ότι είχε γεννηθεί ζωντανό, ύστερα από κύηση εννέα μηνών.
Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την ιατροδικαστική εξέταση, το βρέφος έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι προήλθαν είτε κατά τη διάρκεια του τοκετού είτε κατά τη διάρκεια της εγκατάλειψής του μέσα σε κάδο απορριμμάτων.