4/10/13

Καλοσύνη τους!

Που έφυγαν ...

Ακόμη 761 αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους τον περασμένο μήνα Σεπτέμβριο
Συνολικά από τον Αύγουστο του 2012, έχουν επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους (28.957) αλλοδαποί (μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και τις αναγκαστικές επιστροφές και εθελοντικές αναχωρήσεις που πραγματοποιούνται από την Ελληνική Αστυνομία)
Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, άλλοι 761 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, τον περασμένο μήνα Σεπτέμβριο.
Ειδικότερα, 207 αλλοδαποί επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.
Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλγερία (34 άτομα), τη Γεωργία (24 άτομα), τη Κίνα (20 άτομα), το Ιράκ (11 άτομα), το Ιράν (6 άτομα) και το Πακιστάν (6 άτομα).
Για τους ανωτέρω είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο ή διαμονή στη χώρα μας και η επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Επιπλέον, 59 πολίτες Αλβανίας, 3 πολίτες Βουλγαρίας και 2 πολίτες Τουρκίας, επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.
Το ίδιο χρονικό διάστημα (Σεπτέμβριος 2013), πέρα από τις παραπάνω επιστροφές, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους, άλλων 554 αλλοδαπών, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.).
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και από Εθνικούς πόρους.
Με τις επιστροφές του μηνός Σεπτεμβρίου, ο αριθμός των αλλοδαπών που επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, από τον Αύγουστο του 2012, ανέρχεται σε (12.855) άτομα.
Σημειώνεται ότι από τον Αύγουστο του 2012, συνολικά (28.957) αλλοδαποί έχουν επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους (μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και τις αναγκαστικές επιστροφές και εθελοντικές αναχωρήσεις που πραγματοποιούνται από την Ελληνική Αστυνομία).